Belastingaangifte uitgelegd: Een gids over hoe je belastingaangifte doet zonder een W-2. | Rivermate (2024)

Belangrijkste punten: 1. Als je belastingaangifte moet doen maar een werkgever je geen W-2 heeft verstrekt, is het het beste om zo snel mogelijk na de vervaldatum contact op te nemen met de werkgever. 2. Als je geen contact kunt opnemen met je werkgever of geen antwoord krijgt, moet je contact opnemen met de IRS. 3. De IRS zal proberen contact op te nemen met de werkgever voor jou. Het zal je voorzien van een Formulier 4852 om je belastingaangifte in de tussentijd in te dienen.

Het indienen van je belastingen elk jaar kan een lastig proces zijn. Als er iets misgaat naarmate de deadline nadert, kan het snel stressvol worden. Een van de meest voorkomende problemen bij het indienen van belastingen is een ontbrekend formulier of twee. Een W-2 formulier geeft een overzicht van je inkomsten en ingehouden belastingen. Het bevat ook alle informatie die je nodig hebt om je belastingen nauwkeurig in te dienen. Als het W-2 formulier ontbreekt, kan dit het indienen van belastingen aanzienlijk compliceren. Dus, het belastingseizoen is aangebroken en je hebt je W-2 nog niet ontvangen. Er is geen reden tot paniek, want je hebt nog steeds opties. Laten we de stappen bekijken om je belastingen in te dienen zonder een W-2.

Wat kan er gebeurd zijn met het W-2 formulier?

Als werknemer zou je je W-2 formulier eind januari moeten ontvangen. Als je in het jaar van baan bent veranderd, kun je twee of meer W-2 formulieren verwachten in de eerste dagen van februari. Je werkgever is wettelijk verantwoordelijk voor het versturen van de W-2 vóór 31 januari. Onafhankelijke contractanten kunnen verwachten een Formulier 1099 te ontvangen van hun werkgever in plaats daarvan. Echter, als het midden februari is en je hebt nog geen formulier ontvangen, zijn hier enkele aanbevolen stappen om het te verkrijgen.

Controleer je inbox

De eenvoudigste oplossing zou zijn om je inboxen dubbel te controleren, aangezien je het W-2 formulier misschien over het hoofd hebt gezien. Je werkgever heeft het je mogelijk via e-mail gestuurd, hoewel dat niet de veiligste optie is. In plaats daarvan sturen ze je een link naar het werknemersportaal, waar je kunt inloggen en je W-2 formulier kunt downloaden als een veiliger alternatief. Soms worden deze e-mails over het hoofd gezien in de rommelige inbox of kunnen ze in je spammap zijn beland. Controleer je inbox dubbel om te proberen het te vinden. Als je toegang hebt tot het werknemersportaal, kun je proberen het W-2 daar te vinden.

Neem contact op met je werkgever

Als je online zoektocht niet succesvol was en je hebt je W-2 formulier nog steeds niet, is het het beste om contact op te nemen met je werkgever of relevante HR-personeel. Ze hebben mogelijk het verkeerde adres voor je, waardoor je W-2 formulier naar hen is teruggestuurd. Of ze hebben mogelijk een alternatieve route gebruikt om het aan je te leveren. Volg de instructies die je krijgt van je werkgever of HR-manager om een kopie van de W-2 te verkrijgen, die je vervolgens kunt gebruiken om je belastingen in te dienen.

Je werkgever is failliet gegaan

Als je van baan bent veranderd, heb je waarschijnlijk meer dan één W-2 om te raadplegen bij het indienen van je belastingen. Helaas kan het zijn dat je vorige werkgever inmiddels failliet is gegaan. Of je huidige werkgever is anderszins niet in staat om je de benodigde W-2 te verstrekken. Als je geen manier hebt om contact op te nemen met je werkgever om een W-2 te verkrijgen, heb je nog een andere optie. Sommige online belastingsoftware kan je helpen je W-2 van een werkgever op te halen en te importeren. Echter, bij de meeste aanbieders moet je het EIN van de werkgever weten om dit te doen.

Geen W-2? Zo dien je belastingen in zonder W-2 formulier

Zelfs als je je W-2 niet van de werkgever kunt verkrijgen, heb je nog steeds een paar opties om je belastingen in te dienen. Een van de opties is om een verlenging aan te vragen voor het indienen. Om dit te doen, dien je Formulier 4868 in en stuur je het online of per post naar de IRS. De verlenging biedt extra tijd om alle documenten te verzamelen. De verlenging verschuift de indieningsdeadline van 15 april naar 15 oktober. Echter, de verlenging geeft geen extra tijd voor het betalen van het verschuldigde bedrag. Je moet nog steeds 15 april halen met je betalingen. Je moet het bedrag van je belastingaanslag schatten en het voor de vervaldatum van 15 april betalen.

Als je zeker weet dat je de W-2 helemaal niet van je werkgever kunt verkrijgen, is de meest gebruikelijke manier om je belastingen in te dienen door te vertrouwen op Formulier 4852. Je moet contact opnemen met de IRS om op dit alternatief te vertrouwen. De IRS raadt aan eerst contact op te nemen met de werkgever en te wachten tot eind februari voordat je de instantie erbij betrekt. Als de instantie erbij betrokken raakt omdat je werkgever niet reageert, zullen ze proberen contact op te nemen met je werkgever voor jou. De IRS zal doorgaans vragen om je naam, adres, sofinummer, contactgegevens en arbeidsdata. Je moet ook informatie verstrekken over je werkgever, inclusief naam, adres en contactgegevens. IRS probeert uw W-2 van uw werkgever te verkrijgen, zij zullen u Formulier 4852 verstrekken om uw belastingen in de tussentijd in te dienen. U kunt dit formulier ook van de IRS-website halen.

Hoe uw belastingen indienen via Formulier 4852?

Om uw belastingen in te dienen met Formulier 4852, moet u hebben:

  1. Een gedetailleerde uitleg van hoe u hebt geprobeerd het formulier W-2 van uw werkgever te verkrijgen,
  2. Naam en contactgegevens van de werkgever,
  3. De geschatte lonen en ingehouden belasting die u normaal gesproken op uw W-2-formulier zou vinden,
  4. Een verklaring waarin wordt uitgelegd hoe u de bedragen hebt geschat die u hebt ingevoerd.

Als uw functie, salaris en andere relevante gegevens niet veel zijn veranderd ten opzichte van vorig jaar, kunt u vertrouwen op de W-2 van vorig jaar om deze informatie in te voeren. Een andere optie is om uw loonstrookje te gebruiken als vervanging voor de W-2. Uw loonstrookje, vooral die van de laatste maand van het jaar waarvoor u aangifte doet, bevat alle relevante informatie. U kunt uw laatste loonstrookje gebruiken om uw inkomen tot nu toe te vinden. Het zal alleen nuttig zijn als uw salaris niet veel verandert gedurende het jaar.

Houd er rekening mee dat de IRS niet toestaat dat Formulier 4852 elektronisch wordt ingediend. U moet de relevante documenten afdrukken en het formulier per post verzenden.

Wat gebeurt er na het indienen van Formulier 4852?

Nadat u Formulier 4852 hebt ingediend, zal het enige tijd duren voordat de Internal Revenue Service (IRS) de informatie heeft beoordeeld. De verwerkingstijden variëren afhankelijk van vele factoren, maar indiening via Formulier 4852 geeft u automatisch een verlenging van zes maanden voor de papieren. Gemiddeld kan het enkele weken tot een paar maanden duren voordat de IRS Formulier 4852 beoordeelt en verwerkt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle informatie op het formulier nauwkeurig is voordat u het indient om vertragingen in de verwerking te voorkomen.

Na het indienen van Formulier 4852 kunt u ook overwegen een Loon- en Inkomensoverzicht aan te vragen bij de IRS. U kunt dit doen via het online hulpmiddel van de IRS of met Formulier 4506-T en dit per post indienen. Dit overzicht biedt een verslag van uw gerapporteerde inkomsten en belastingdocumenten. Het zal ook eventuele W-2-formulieren bevatten die door uw werkgever zijn ingediend. U kunt dit overzicht gebruiken om de nauwkeurigheid van de informatie die u op Formulier 4852 hebt verstrekt te verifiëren.

Wat als u verkeerde informatie hebt ingediend op uw Formulier 4852?

Als u Formulier 4852 hebt ingediend en u ontvangt uw W-2-formulier daarna, wilt u onmiddellijk actie ondernemen. Hetzelfde geldt voor het ontvangen van uw Loon- en Inkomensoverzicht en realiseren dat u een fout hebt gemaakt bij het schatten van uw belastingen. U wilt uw belastingaangifte zo snel mogelijk aanpassen om mogelijke complicaties met de IRS te voorkomen. U kunt een wijziging indienen met behulp van Formulier 1040-X, ook bekend als Gewijzigde Amerikaanse Individuele Inkomstenbelastingaangifte. Zorg ervoor dat u alle relevante informatie in uw wijziging opneemt. U moet eventuele extra inkomsten opnemen die u vindt op het late W-2-formulier. Maak ook de nodige aanpassingen aan uw belastingberekeningen. Hoe eerder u de wijziging indient, hoe beter. U wilt boetes en rentevergoedingen vermijden die van toepassing kunnen zijn.

FAQ:

Kan ik belastingaangifte doen zonder een W-2?Ja, dat kan. Als uw werkgever u geen W-2 verstrekt en u al hebt geprobeerd met hen te praten, moet u contact opnemen met de IRS. Zij zullen proberen contact op te nemen met de werkgever en u voorzien van Formulier 4852 om in plaats daarvan in te dienen.

Hoe rapporteer ik inkomen zonder een W-2-formulier?U kunt Formulier 4852 gebruiken om inkomen te rapporteren zonder het W-2-formulier. Het is een gebruikelijke oplossing voor het niet hebben van een W-2-formulier. Zorg ervoor dat u contact opneemt met de IRS zodat zij u dit formulier kunnen verstrekken.

Krijgen werkgevers een boete voor het niet versturen van W-2's?Ja, werkgevers krijgen een boete voor het niet verstrekken van W-2's. De boetes variëren van $60 tot $310. Hoeveel de werkgever wordt beboet, hangt af van hoe laat de W-2 is. De boete zal ook exponentieel hoger zijn als blijkt dat het niet versturen van de W-2 opzettelijk was.

Kan ik een W-2 toevoegen na het indienen?Als u uw belastingen hebt ingediend, maar bent vergeten uw W-2 op te nemen, is het het beste om zo snel mogelijk een gewijzigde aangifte in te dienen die uw W-2 bevat.

Belastingaangifte uitgelegd: Een gids over hoe je belastingaangifte doet zonder een W-2. | Rivermate (2024)

References

Top Articles
Video Simontok Viral
Nidecker Men's Cascade Snowboard Boot 2025
AMC Theatre - Rent A Private Theatre (Up to 20 Guests) From $99+ (Select Theaters)
Junk Cars For Sale Craigslist
Midflorida Overnight Payoff Address
Body Rubs Austin Texas
Txtvrfy Sheridan Wy
Craigslist Free Stuff Appleton Wisconsin
Trade Chart Dave Richard
Delectable Birthday Dyes
Poplar | Genus, Description, Major Species, & Facts
Mail Healthcare Uiowa
J Prince Steps Over Takeoff
Decaying Brackenhide Blanket
CSC error CS0006: Metadata file 'SonarAnalyzer.dll' could not be found
Whiskeytown Camera
Imbigswoo
Epaper Pudari
Bros Movie Wiki
Craigslist Alabama Montgomery
OSRS Dryness Calculator - GEGCalculators
Katherine Croan Ewald
Wicked Local Plymouth Police Log 2022
ARK: Survival Evolved Valguero Map Guide: Resource Locations, Bosses, & Dinos
Purdue 247 Football
Sunset Time November 5 2022
SN100C, An Australia Trademark of Nihon Superior Co., Ltd.. Application Number: 2480607 :: Trademark Elite Trademarks
Move Relearner Infinite Fusion
From This Corner - Chief Glen Brock: A Shawnee Thinker
27 Modern Dining Room Ideas You'll Want to Try ASAP
Accuradio Unblocked
Nottingham Forest News Now
Jailfunds Send Message
Yu-Gi-Oh Card Database
Possum Exam Fallout 76
Willys Pickup For Sale Craigslist
Craigslist Org Sf
Truckers Report Forums
Pill 44615 Orange
4083519708
Metro By T Mobile Sign In
Go Upstate Mugshots Gaffney Sc
Frcp 47
Google Chrome-webbrowser
Taylor University Baseball Roster
Xxn Abbreviation List 2023
Tricia Vacanti Obituary
Thothd Download
Trending mods at Kenshi Nexus
Gonzalo Lira Net Worth
Marcel Boom X
Secondary Math 2 Module 3 Answers
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5875

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.